Direktlänk till inlägg 2 december 2012
Mjukt bröd med knaprig yta.
1 l filmjölk
1,5 tsk bikarbonat
2 dl mörk sirap
1 tsk salt
7 dl vetemjöl
2 dl grovt rågmjöl
3 dl grahamsmjöl
3 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl russin
1 dl hela hasselnötter
1 dl torkade aprikoser i små bitar
1 dl hackade valnöter
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda filmjölk, bikarbonat, salt och sirap i en bunke.
Tillsätt därefter resten av ingredienserna. Blanda väl men försiktigt.
Smörj en tvålitersform eller lägg ett bakplåtspapper i bitten av formen. Häll i smeten.
Grädda i nedre ugnen i ca 60 minuter. Sänk sedan värmen till 175 grader och grädda ytterligare 30 minuter (Täck med folie om det behövs, så att brödet inte bränner vid på ytan)
Låt brödet vila i formen ca 5 timmar före servering.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | ||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|