Direktlänk till inlägg 15 november 2012
150 g margarin
5 dl mjölk
1 paket jäst
1 burk kesella
2 dl socker
1 g saffran
½ tsk salt
1 ägg (röres i degsmeten)
Ca 18 dl vetemjöl
Fyllning:
Margarin
Socker
Vaniljsocker
hyvlad vit choklad
Garnering:
1 ägg till pensling
Pärlsocker
Kavla ut till en rektangelformad platta, bred på margarin, strö på socker och vaniljsockret (efter tycke och smak). Hyvla över vit choklad.
Vik plattan dubbel, tag ut remsor som tvinnas och formas till runda bullar. Låt jäsa ytterligare ca 40 minuter.
Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Grädda i 225 grader i mitten av ugnen i ca 5-8 minuter.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 | 16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 | |||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||||
|