Direktlänk till inlägg 25 november 2012

ingen vanlig kola

Av Josefine Näslund Boll - 25 november 2012 11:31

En enkel och god kola som funkar bra närsom på året, en helt vanlig kola som jag testade att smaksätta med två olika smaker, saltlakrits & citron blev min favvo :)


2dl grädde

2dl socker

2dl sirap, jag tog mörk sirap för jag hade ingen ljus men tyckte nog det smaka godare och mindre sött

1 msk vaniljsocker

2 msk smör


polkagrisströssel el. hackad polkagris

saltlakritsflakes

citronskal

(allt efter tycke och smak)


Koka grädde, socker, sirap som en vanlig kola/knäck. När det kokat klart och klarat kulprovet så häll i vaniljsocker och smör och rör om och häll sedan ut det på ett lätt oljat bakplåtspapper, forma till det lite så det blir jämnt, strö över polkagrisatrössel eller hackad polkagris på ena halvan och på den andra med saltlakritsflakes och citronskal, låt stelna i några timmar och skär smala, korta remsor och rulla ihop dem och rulla dem i kokos eller kakao :))
Provade att testa vilket som var godast och jag tyckte att kokosen tog bort all polkagrissmak så de fick kakao och lakritsen passade med båda men kokosen fick det bli för att hålla koll på smakerna :) vissa av polkagrisgodisarna fick bli rullade i polkagrisströssel som förstärkte polkagrissmaken, mums!


Vill man ha lite mer julkänsla så kan man bara blanda i pepparkakskrydda i kolan och inte strö på något, mkt enkelt och gott! :) man kan ha vad som helst nästan i kolan, bara fantasin som sätter gränser :)


     

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Josefine Näslund Boll - 2 december 2012 09:58


    God fransk nougat som smälter i munnen!   ca 60 st   2 dl blandade nötter, t ex sötmandel, hasselnötter, valnötter 5 dl socker 1,25 dlvatten 1,5 dl vit sirap 1 krm salt 2 äggvitor   Gör så här: Rosta mandel och nötter...

Av Josefine Näslund Boll - 2 december 2012 09:39


    Mjukt bröd med knaprig yta.   1 l filmjölk 1,5 tsk bikarbonat 2 dl mörk sirap 1 tsk salt 7 dl vetemjöl 2 dl grovt rågmjöl 3 dl grahamsmjöl 3 dl solrosfrön 1 dl linfrön 1 dl russin 1 dl hela hasselnötter 1 dl torkade...

Av Josefine Näslund Boll - 15 november 2012 13:30


      150 g margarin 5 dl mjölk 1 paket jäst 1 burk kesella 2 dl socker 1 g saffran ½ tsk salt 1 ägg (röres i degsmeten) Ca 18 dl vetemjöl Fyllning: Margarin Socker Vaniljsocker hyvlad vit choklad Garnering: 1 ägg till pensling...

Presentation


En mat & bakglad tant! :)

Fråga mig

0 besvarade frågor

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<<
November 2012 >>>

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards